23.01.2015 4402

Fatma Gözen Eralp İlköğretim Okulu 1985 Yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır. O zamanlar tek katlı bir binada hizmet vermiştir.  Şu an kullandığımız binamız 2005 yılında hizmete girmiştir.  2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında ortaokul kısmı okulumuzun yanına yapılan binaya taşınarak ayrılmış ve okulumuz Fatma Gözen Eralp İlkokulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Okulumuzun adını aldığı Fatma Gözen Eralp Kimdir?

Fatma Gözen Eralp 1946 da İstanbul´da dünyaya gelmiştir.İlk öğrenimini Sultan Ahmet İlkokulu´nda orta ve lise öğrenimini İstanbul Kız Lisesi´nde tamamlamıştır. Fatma Gözen Eralp İki erkek çocuk annesi olup, iyilikle dolu bir insandır.Yakalandıgı bir hastalık onu genç yaşta aramızdan almıştır.Ancak eşi Edil Eralp onun anısını yaşatmak için bu okulu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına devretmiştir. Okulumuz 2005 yılında tamamlanan ikinci binasıyla birlikte öğrencilerimize hizmet vermektedir.