Sınıfım Laboratuvar

Sınıfımızı bir laboratuvar gibi kullanacağız. Her hafta için farklı dersleri (matematik,fen bilimleri,sosyal bilgiler ve türkçe ) konu alan deneyler ve araştırmalar yapacağız. Faaliyetlerimizi yaparken sınıfımızı bir laboratuvar ortamına dönüştürüp, tüm öğrencilerimizi sürece dahil edeceğiz.

11.04.2019 433

Fatma Gözen Eralp İlkokulu 1/D sınıfı öğrencileri 11.04.2019 tarihinde “Kuğular suda neden ıslanmaz?” deneyiniyaptı. Sınıfım Laboratuvar eTwinning projesi kapsamında her hafta bir deney yapılıyor. Bu hafta kuğular suda neden ıslanmaz deneyi yapıldı. Deneyde zeytinyağı, pamuk ve su malzemeleri kullanıldı. Bir kabın içerisine su koyuldu ve mavi gıda boyası ile renklendirilerek göle benzetildi. Öğrencilerin yapmış olduğu kuğu resimlerine pamuk parçaları yapıştırıldı. Daha sonra zeytinyağına batırıldı. Öğrenciler zeytinyağına batırılmayan pamuğun suya bırakıldığında battığını fakat kuğu resmine yapıştırılan ve zeytinyağına batırılan pamuğun suya batmadığını gözlemledi. Öğrenciler bu deneyin sonunda kuğuların tüylerinin altında yağ dokusunun bulunduğu ve bu sayede suda ıslanmadıkları çıkarımında bulundu.

11-04-201911-04-2019